aaPanel نسخه بینالمللی پنل BAOTA است (www.bt.cn). میلیونها سرور از سال 2014 در چین پنل BAOTA را نصب کردهاند. aaPanel، یک کنترل پنل ساده اما قدرتمند است که میتواند وب سرور را از طریق رابط کاربری گرافیکی مبتنی بر وب (Graphical User Interface) مدیریت کند.
هدف اصلی aaPanel کمک به کاربران برای صرفه جویی در زمان پیادهسازی است، بنابراین کاربران فقط بر روی پروژه خود تمرکز می کنند که این اتفاق خیلی مهمی است و خبر از نگاه به آینده تکنولوژی در طراحی این پنل دارد.
برای اطلاع از نحوه خرید این اپلیکیشن می توانید محتوای «نحوه سفارش اپلیکیشن» را مطالعه کنید.
aaPanel یک نرم افزار یا کنترل پنل مدیریت سرور است که از سیستم لینوکس پشتیبانی می کند و بهراحتی میتواند سرور را از طریق ترمینال وب مدیریت کند و باعث بهینهسازی کارایی عملیات شود. ایجاد و مدیریت وبسایتها، FTP و دیتابیسها، همراه با مدیر فایل تصویری، مدیر نرمافزار بصری، visual CPU، حافظه، نمودار نظارت بر جریان، وظایف زمانبندی شده و سایر عملکردها از مهمترین ویژگیهای این نرمافزار است.
در اپلیکیشن aaPanel ابر ایران سرور این کنترل پنل قدرتمند بر روی ubuntu 20.04 همراه با Nginx 1.19 و MySQL 5.7.34 و PHP 7.4 نصب شده است.
در نسخه ی فعلی aaPanel ابر ایران سرور برای ورود به کنترل پنل از آدرس http://IP-SERVER:8888 (بجای IP-SERVER، آی پی سرور ابری خودتان را بگذارید) و نام کاربری isadmin و رمز عبور isadmin@123 استفاده کنید.
مهم: بلافاصله پس از اولین ورود از طریق منوی Settings گزینهی Panel password بر روی Modify کلیک کرده و رمز عبور پنل را تغییر دهید.
حالا وقت آن است که یک وبسایت جدید ایجاد کنید. روی لینک وبسایت از نوار کناری کلیک کنید و بعد روی «Add site» بزنید. در ادامه نام دامنه سایتتان را وارد کرده و توضیح مختصری از سایت خود ارائه دهید، در ادامه هم دایرکتوری که وبسایت باید در آن ذخیره شود را انتخاب کنید، اگر میخواهید حساب FTP ایجاد کنید، این گزینه را هم انتخاب کنید.
حساب FTP برای مدیریت فایلهای وبسایت با استفاده از Filezilla مفید است.
اگر میخواهید یک سایت وردپرسی ایجاد کنید، ایجاد پایگاه داده یا همان db (Database) را انتخاب کنید. نسخه PHP و دستهبندی سایت را انتخاب کرده و در نهایت روی Submit کلیک کنید.
حالا میتوانید نام دامنه خود را به آدرس IP سرور اضافه کنید. aaPanel تمام درخواستهای انجامشده از آن دامنه را به این وبسایت هدایت میکند.
اگر موقع ایجاد وبسایت فراموش کردهاید که یک حساب FTP ایجاد کنید، میتوانید همین الان یک حساب کاربری ایجاد کنید. از لیست وب سایت، روی add FTP user کلیک کنید.
یک بخش جداگانه برای مدیریت اکانت های FTP وجود دارد. اطمینان حاصل کنید که هیچ اکانت FTP غیر ضروریای باقی نگذاشتهاید. رمز عبور خیلی مستحکمی تنظیم کنید و رمزهای عبور اکانت را مرتباً تغییر دهید.
این پنل همچنین به ما اجازه میدهد که پورت FTP را تغییر دهیم. توصیه میکنیم پورت FTP و ssh پیشفرض را تغییر دهید.
مدیریت پایگاه داده وبسایتها با aaPanel آسان است. به Menu >> Databases بروید.
رمز عبور root MySQL را تغییر دهید.
اگر LAMP یا LNMP با موفقیت نصب شد، میتوانید پایگاههای داده را با phpMyAdmin هم مدیریت کنید.
روی phpMyAdmin کلیک کنید، phpMyAdmin باز میشود. 👇
مانیتورینگ سرور مهم است، بنابراین نظارت بر سیستم در پنل تعبیه شده است. این مانیتورینگ وضعیت CPU، حافظه و حافظه ذخیرهسازی در زمان واقعی را ارائه میدهد.
برای بهبود امنیت سیستم، مهم است که تمام پورتهای استفادهنشده را مسدود کنید. پورت سرور را از زبانه امنیتی باز کنید، بهراحتی پورت SSH را تغییر دهید،ICMP را مسدود کنید و گزارشهای سرور را پاک کنید. از تب Security، همچنین میتوانید گزارشهای اجرای پنل را برای بررسی هرگونه فعالیت مشکوک نظارت کنید.
علاوهبراین ویژگیهای مفید، aaPanel همچنین دارای یک مرورگر فایل، پشتیبانی مدیریت Cron jobs و یک اپاستور است. میتوانید PHP را از اپ استورها نصب کنید یا ارتقا دهید، سرور Apache/Nginx را نصب کنید، یا یک بسته سرعت وبسایت را برای بهبود زمان بارگذاری وبسایتها نصب کنید. بستههای بسیار بیشتری در اپ استور موجود است.
برای نصب نرم افزارهایی مانند python . dns , email , nodejs و نسخه های مختلف php و اکستنشن های آن میتوانید به قسمت App Store در aaPanel مراجعه کرده و با یک کلیک این موارد نصب نمایید:
برای اطلاعات بیشتر در خصوص دستورات پر کاربرد در aaPanel می توانید از لینک های کمکی زیر استفاده کنید: